Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Jeśli zaczynasz dopiero przygodę ze sklepem opartym na Virtuemart, ten dział jest dla Ciebie.
PiotrP
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 25 lip 2012, 19:44

Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: PiotrP » 25 lip 2012, 20:19

Witam, w panelu administracyjnym VM otrzymuje taki komunikat:

Uwaga, ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta, ze względów bezpieczeństwa należy wskazać folder, który będzie niedostępny po wpisaniu jego adresu URL w przeglądarce. Należy też utworzyć wewnątrz folder invoices. Pamiętaj, aby zawsze przechowywać dane wrażliwe w sposób bezpieczny. Ścieżka do katalogu głównego serwisu to Ścieżka dla plików - towarów pobieranych"

Czy ktoś jest wstanie mi wyjaśnić co to oznacza, i jakie zmiany musze dokonać, aby wyeliminować ten problem?


pozdrawiam

Piotr

PiotrP
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 25 lip 2012, 19:44

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: PiotrP » 01 sie 2012, 12:36

Problem rozwiązany. Dla potomnych: W panelu administracyjnym virtuemart, w konfiguracja/szablony należy utworzyć katalog np. images/stories/virtuemart/imagesdownload/ w ustawieniach mediów.

marmad
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:50

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: marmad » 10 sty 2013, 13:15

A ja z k olei po zaisntalowaniu ma taki oto komunikat:
"Ostrzeżenie Folder bezpieczny to ZŁE ustawienie, ze względów bezpieczeństwa jest bardzo ważne, aby folder znajdował się w ścieżce, która nie jest dostępna z poziomu przeglądarki, należy też utworzyć w bezpiecznej lokalizacji folder o nazwie invoices dla przechowywania faktur. Rekomendowana ścieżka dla Twojego systemu, to: /home/nazwaużytkownika/domains/domena.pl/public_html/vmfiles "
ale sklep mam zainstalowany na subdomenie tej domeny. Nie wiem o co kaman.
Może ktoś podpowie?

marmad
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 09 sty 2013, 20:50

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: marmad » 10 sty 2013, 13:21


Jacorro
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 14 sty 2013, 22:16

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: Jacorro » 25 kwie 2013, 18:59

A ja już walczę z tym komunikatem chyba miesiąc i nie ma na niego siły!!! Pomocy!!! Bardzo proszę kogoś kto zna dobrze temat o kontakt

irek1022
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 08 maja 2013, 11:59
Lokalizacja: Puławy
Kontaktowanie:

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: irek1022 » 08 maja 2013, 12:01

Ja jeszcze ustawiłem prawa to katalogów na 775 i zadziałało !
Pozdr.

donut
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 10 sie 2013, 16:32

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: donut » 10 sie 2013, 16:38

http://www.ostraining.com/blog/joomla/h ... -is-empty/
tu jest instrukcja obrazkowa jak to zrobić, pozdrawiam

ecardup@o2.pl
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 27 lis 2013, 18:26

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: ecardup@o2.pl » 27 lis 2013, 18:28

dobra ta instrukcja :)

texasin
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 29 lis 2013, 19:25

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: texasin » 29 lis 2013, 19:27

fajnie opisane :)

vecami
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 02 gru 2013, 18:36

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: vecami » 02 gru 2013, 18:38

przydatny artykuł :)

donamata
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 08 gru 2013, 13:43

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: donamata » 08 gru 2013, 13:47

super ta instrukcja jest

rado85
Młodszy specjalista
Młodszy specjalista
Posty: 187
Rejestracja: 24 lip 2011, 12:01

Re: Ścieżka dla towarów elektronicznych jest pusta

Postautor: rado85 » 23 kwie 2015, 11:37

Witam,

sorry za odkopanie.
mnie Home napisało że nie można się do tego odnieść. Co mogę zrobić?
Pisać na priv, nie zawsze jestem :)
http://istronywww.pl/


Wróć do „Początkujący”